Leader Skellefteå Älvdal prioriterar projekt för 3,7 miljoner kr

Leader är en del av EU:s landsbygdsprogram och ska främja ekonomisk-, ekologiskt och social hållbar utveckling på landsbygden. Under perioden 2023-2027 har Leader Skellefteå älvdal som omfattar Skellefteå-, Malå- och Norsjö kommun tilldelats en budget på ca 32 miljoner kr. Pengarna ska gå till att utveckla landsbygden genom projekt som drivs av människor som lever […]

Leader är en del av EU:s landsbygdsprogram och ska främja ekonomisk-, ekologiskt och social hållbar utveckling på landsbygden. Under perioden 2023-2027 har Leader Skellefteå älvdal som omfattar Skellefteå-, Malå- och Norsjö kommun tilldelats en budget på ca 32 miljoner kr. Pengarna ska gå till att utveckla landsbygden genom projekt som drivs av människor som lever och verkar på platsen. Under styrelsemötet den 21 augusti prioriterades projekt för 3,7 miljoner kr. Projekten kommer att genomföras i alla 3 kommunerna.

Den nya ansökningsperioden är nu öppen för intresseanmälan fram till 1 oktober. Projekten ska vara tillgängliga för alla och Leaderkontoret hjälper sökande från början till slut, säger Monica Marklund och Carolina Lönnberg, Verksamhetsledare, Leader Skellefteå älvdal.